Events

Acara Yang Dianjurkan Oleh Yayasan Mu'min Malaysia

Sumbangan Kelengkapan Banjir Events

2019/11/01
2020/12/31
Ongoing Event

Program Sumbangan Kelengkapan Banjir Ini Ialah Sebuah Program Kemasyarakatan Di Bawah Yayasan Mu’min Malaysia (YaMUMIN). YaMUMIN Bertindak Sebagai Sebuah Badan Kebajikan Yang Menyediakan Platfom Mengumpul Sumber Kewangan Untuk Membiayai Kelengkapan Banjir Ini Untuk Dihantar Ke Kawasan Berlakunya Musibah.

“SEDIKIT DARI ANDA…TETAPI…SANGAT BERMAKNA UNTUK KAMI” HULURKAN SUMBANGAN ANDA HARI INI!!!

Setiap Tahun Akan Berlaku Musibah Banjir. Dan Sudah Bertahun Tahun Juga Kawasan Yang Sama Ditimpa Musibah Banjir Namun Tidak Ada Sebarang Pembaharuan Di Tempat Perlindungan Mangsa Banjir. Kita Tidak Dapat Mengelak Dari Musibah Ini Tetapi Kita Boleh Menyediakan Sedikit Keselesaan Di Pusat Perlindungan Sementara Ini.

MATLAMAT:-

Matlamat Projek Sumbangan Ini Ialah Untuk Membantu Mangsa Banjir Ketika Dipindahkan Ke Tempat Perlindungan Sementara. Memberi Sedikit Keselesaan Kepada Keluarga Muslim Ketika Berada Di Tempat Perlindungan Untuk Menjaga Aurat Dan Kehormatan Wanita Ketika Ditempat Perlindungan.

KAEDAH :-

Sumbangan Yang Diterima Akan Digunakan Untuk Membeli Kelengkapan Menghadapi Musibah Banjir Ini. Kelengkapan Ini Akan Dihantar Ke Tempat Perlindungan Sementara yang Memerlukan Dan Akan Diambil Semula Untuk Kegunaan Di Masa Akan Datang.